Am rămas datoare cu povești din Maramureș, așa că iată ce-am mai vizitat:
Mănăstirea Bârsana – este situată într-o zonă foarte frumoasă, plină de verdeață. Chiar dacă nu sunteți pasionați de biserici, merită o șansă, pentru peisaj.
Mănăstirea Peri Săpânța este cea mai înaltă biserică de lemn din lume și se află în patrimoniul UNESCO. Mănăstirea o găsiți într-o pădure. La un moment dat nu veți mai vedea indicatoare, dar țineți drumul drept și îi veți vedea turla înaltă.

Memorialul victimelor comunismului din Sighetu Marmației este fosta închisoare din perioada comunistă. Ceea ce veți vizita sunt vechile sale camere, în care vi se prezintă evenimentele întâmplate în acea perioadă, modul în care trăiau oamenii atunci. Pentru mine, au fost niște scene puternic emoționante, de aceea nu voi insista pe poze din interiorul celulelor.
Cimitirul vesel de la Săpânța – este un cimitir în care toate crucile sunt colorate și pe al căror lemn sunt inscripționate poezii și imagini ce descriu într-un mod haios viața respectivei persoane. Recunosc că nu am avut răbdarea să citesc tot, după câteva cruci am renunțat. Taxa de intrare a fost 5 lei/persoană.
O să vă las aici și numele unităților de cazare în care am stat pe parcursul excursiei, dacă încă nu v-ați găsit cazare în Maramureș.
În Borșa ne-am cazat la Hotel Victoria, care este foarte aproape de telecabină. Hotelul dispune de parcare interioară gratuită și restaurant cu o varietate suficientă de mâncăruri tradiționale. O noapte de cazare în cameră dublă cu baie privată ne-a costat 122 lei.
La Săpânța am ales Pensiunea După Apă la Răzvan, o pensiune și o gazdă de nota 10. La cerere, poți lua masa aici. Vi se vor oferi mâncăruri preparate în casă, multe și delicioase. La plecare, chiar am rugat-o pe doamna să ne prepare sandvișuri pentru drum, este o persoană foarte amabilă. Loc de parcare găsiți, de asemenea, în curte. O noapte de cazare costă 90 lei, iar pentru tot restul festinului (cină+mic dejun+pachețel – două persoane) am mai plătit undeva la 80 lei.
Închei aici povestea frumosului Maramureș, așa cum l-am văzut noi: primitor, relaxant, autentic, nu înainte de a vă lăsa o imagine care, dacă nu v-ați convins până acum, să vă convingă ca această zonă a României merită vizitată.
Prima parte a drumeției noastre în Maramureș o găsiți aici
Despre plimbarea cu Mocănița pe Valea Vaserului am scris aici
Călătorii frumoase!
Advertisements