Maramureș, natură și relaxare- partea I

Azi mergem în nordul frumoasei Românii, într-un loc unde natura e la ea acasă. Călătorim spre Maramureș.

Prima oprire este la Borșa, unde avem ca obiectiv Cascada Cailor, cea mai înaltă cădere de apă din România. Ne îndreptăm spre telecabină, ca să aflăm cu tristețe că aceasta este închisă pentru mentenanță. Curioși, începem urcarea pe jos spre cascadă, doar că ziua s-a micșorat, ceața se indesește, iar noi ne vedem nevoiți să coborâm spre hotel, rămânând cu priveliștea minunată în minte.

20150925_145758

A doua zi își face loc în program plimbarea cu Mocănița de pe Valea Vaserului. Acest tren cu aburi ne plimbă prin locuri naturale pe care cu greu le putem uita. Vă voi povesti în detaliu despre ea într-o postare viitoare, pentru că merită mai mult de câteva rânduri. Până atunci, vă las niște imagini care sper să redea o parte din relaxarea de care noi am avut parte.

20150926_092408

20150926_092013

Continuăm cu Moara lui Dănilă din localitatea Săcel, cea mai veche moară de apă încă funcțională. Intrarea este doar 5 lei/persoană. Gazda ne explică despre vechile meșteșuguri precum torsul lânei sau măcinarea cerealelor.

20150926_144453

20150926_145656               20150926_144813

 

Maramureșul merită toată osteneala dată de drumul lung până acolo, dar vă voi lăsa să concluzionați singuri acest lucru, după ce vă voi povesti și despre Mănăstirile Bârsana și Peri-Săpânța, Cimitirul Vesel, Memorialul Sighet și bineînțeles-călătoria cu Mocănița.

Despre celelalte locuri (plus informații despre cazări) am scris aici, iar despre călătoria cu Mocănița puteți citi aici

Vă doresc călătorii frumoase!

Advertisements

One thought on “Maramureș, natură și relaxare- partea I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s